Skidresa v.8 2024

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 16/02/2024 - 24/02/2024
Hela dagen

Plats
Hotell Villetta Maria

Kategorier Inga Kategorier


Skidresa till Dolomiterna!

Photos Belvedere/Col Rodella/Ciampac/Buffaure – Canazei/Campitello/Alba/Pozza di Fassa - pictures Belvedere/Col Rodella/Ciampac/Buffaure – Canazei/Campitello/Alba/Pozza di Fassa

Häng med oss, Ingemar på Trinus Travel & Henrik på Henriks Resor, på en familjär skidresa till de italienska Alperna!

 

Oändlig skidåkning i Dolomiterna

Bergen i Dolomiterna är branta, dramatiska och respektingivande. Samtidigt är de välkomnande både för rutinerade och orutinerade skidåkare. För de som vill gå i skidskola är det uppe i bergen så man kan njuta av alperna fullt ut.

Under en skidsemester i Dolomiterna finns det hela tiden något nytt att upptäcka, även om du har varit där förut.

Den mest kända dagsturen heter Sella Ronda och tar dig runt i en stor del av skidsystemet. En heldag runt det spektakulära Sella massivet är därför en bra start på din skidvecka. Därefter kan du erövra glaciärtoppen Marmolada 3343möh, upptäcka den gömda dalen Lagazuoi, eller varför inte rikta skidspetsarna mot världscupsbackarna för herrar i Saslong Val Gardena eller Alta Badia. Även damernas gamla backar som inte används för tillfället finns här i detta enorma skidområde, det finns garanterat en pist för varje smak. Vill man inte ge sig ut på äventyr själv så kommer vi att anordna grupputflykter till en del av dessa mål.

 

God mat i de italienska Alperna

Det är lätt att tro att det är på grund av det oändliga skidsystemet som många väljer att komma tillbaka till Dolomiterna år efter år, det är dock bara halva sanningen. Många väljer även att återkomma tack vara den fantastiska maten som serveras här. Att avnjuta en vällagad Pasta Carbonara på 2500 meters höjd med utsikt över Alperna är livskvalitet.

Missa inte att njuta av utsikten i Canazei, vid alptoppen Pordoi finns en lift som tar dig upp till utkiksplatsen Sass Pordoi. Berget har med sina 2950möh en helt underbar utsikt. Här kan man också äta lunch i en liten restaurang och besöker man Sass Pordoi med en guide kan man även prova på häftig offpiståkning, en upplevelse utöver det vanliga.

 

Dag. 1 Fredag 16 Februari 2024

Vi åker tidig morgon mot båten i Trelleborg som avgår 09.30 och som tar oss till Rostock där vi anländer ca.15.30. På båten finns det gott om tid att äta, shoppa godsaker till både bussresan och hotellrummet samt att läsa på pistkartan! När vi väl kommit i land sätter vi fart söderut på Autobahn och stannar till för kvällsmat, kvällstoalett och förarbyten. Vi åker i en fullt utrustad turistbuss med gott om kaffe, benutrymme och bekvämligheter! Vår vana trogen har vi även med oss enklare sjukvårdsutrustning – allt för en säker bussresa för er!

 

Dag. 2 

Vi planerar att anlända till vårt hotell Villetta Maria ca kl 8:00 för att äta en härlig frukostbuffé.

Efter frukosten tar vi vår buss ner till de två liftar som tar oss upp i två olika delar av systemet. Liftarna ligger ca 3,5km från hotellet.

130 Alba – Col Dei Rossi

131 Alba – Ciampac

Vid liftarna finns även möjligheten att hyra pjäxor och skidor. På eftermiddagen åker vi med vår buss från liftarna tillbaka till hotellet där vi checkar in och får våra rum. Resterande dagar utnyttjar vi hotellets egna shuttlebuss för att ta oss till och från liftarna i Alba. På kvällen avnjuter vi en middag. Middagarna består av mat där man får välja på alternativ från det lokala, italienska eller internationella köket komponerat av kocken Clara Rossi Nicolodi. Salladsbuffé samt bakverk ingår till middagarna.

På hotellet finns även bubbelbad, bastu, turkiskt bad och ett litet gym för den som inte blir trött efter en dags skidåkning. Relax-avdelning ingår inte i resans pris.

 

Dag 3-7

Dagarna börjar med en härlig frukostbuffé för att fylla på med energi innan vi tar shuttlebussen till liftarna för en dags skidåkning. I vårt stora skidsystem Dolomiterna finns skidåkning för alla och vi kommer att anordna utflykter till bland annat Lagazoui, Sellaronda, Marmolada samt de berömda världscupsbackarna Val Gardena och Alta Badia. Vilka dagar och vart vi åker hänger på både ert intresse och väder!

 

Dag 8 Fredag 23 februari

Dagen startar likt dem andra med frukostbuffé innan vi checkar ut. Efter utcheckning så ger vi oss ut för en sista dag av skidåkning. På eftermiddagen så duschar vi på hotellet innan vi äter kvällsmat för att sedan bege oss hemåt mot Sverige. Vi beräknar att vara tillbaks i Skåne sen eftermiddag/tidig kväll lördag 24 Februari.

 

Priser:

 

Hotell:

Bussresa och halvpension ingår i alla priserna

Pris för en person i dubbelrum 10 000 kr

Pris för ett barn från 14år/en vuxen i 3- eller 4-bäddsrum 8900 kr

Pris för ett barn från 9-13 år i 3- eller 4-bäddsrum 7100 kr

Pris för ett barn 0-8 år i 3- eller 4-bäddsrum 5000 kr

 

OBS! Vid bokning av resa betalas ett depositionsbelopp om 2000kr/person, resterande belopp ska betalas senast 60 dagar innan avresan.

Betalning görs antingen via Swish eller banköverföring.

Swish till: 123 317 89 44 (Märk betalningen med ”Skidresa och namnet som bokningen är gjord i”)

Bankgiro: 5199-2311 (Märk betalningen med ”Skidresa och namnet som bokningen är gjord i”)

 

Liftkort:

Prislista för 7-dagars liftkort till hela systemet Dolimiti Superski med 450 liftar och 1200 km nerfarter. Priserna nedan står med 5% rabatt som erhålles om de bokas online senast 2 dagar innan första skiddagen. Vill ni att vi bokar liftkorten till er så hjälper vi självklart till! Vi kommer att beställa liftkorten då gränsen 60-dagar innan avresa passerats och samtliga betalt resan, därefter meddelas vad det kostat i svenska kronor till den e-mail ni anmält vid bokning.

 

Vuxen 407 € (Födelseår 1960-2007)

Pensionär 366 € (Född 1958 eller tidigare)

Junior 285 € (Födelseår 2008-2015)

Barn 203 € (Födelseår 2016-2020, barn födda senare får gratis liftkort över samma period som dess vuxna sällskap.)

Om ni vill beställa liftkorten själv så görs det här: https://www.dolomitisuperski.com/en/Ski-pass/Prices

 

Vill ni ta en närmare titt på hotellet så följer ni länken: https://www.unionhotelscanazei.it/EN/289003/hotel-villetta-maria.php

 

Pistkartor hittar ni här: https://www.dolomitisuperski.com/en/Live-info/Ski-map

Väljer ni pistkartan ”Val Di Fassa” så hittar ni våra två alternativ av liftar upp i systemet på den översta delen av den vänstra halvan av kartan, liftarna 130 och 131.

 

Påstigningsorter

Tid & plats

06:15 Östra Vemmerlöv
(Kyrkvägen 8)

07:00 Ystad
(Folkestorpbyväg 59)

08:00 Malmö
(Hyllie arena parkering)

 

Bookings

Biljetter

Biljettyp Pris Platser
Bussresa + en person i dubbelrum 10 000,00kr
Bussresa + barn från 14år/vuxen i 3/4-bäddsrum 8 900,00kr
Bussresa + barn från 9-13år i 3/4-bäddsrum 7 100,00kr
Bussresa + barn från 0-8år i 3/4-bäddsrum 5 000,00kr

Registreringsinformation